Öresundsmarknaden öppnar sina dörrar för en helg i konstandan

Öresundsmarknaden öppnar sina dörrar för en helg i konstandan

Fredag, lördag och söndag 31/7 – 2/8 2020 förvandlar vi Dragør hamn till ett galleri och kreativt forum, och har bjudit in ett antal av stadens scenkonstnärer som deltar i Dragør Art Festival dagligen, där de under helgen med öppna workshops kommer att ge insikt i deras verk.

Vi tycker att det är viktigt att skapa fokus på de svåra förutsättningar du som scenkonstnär står inför när Corona-situationen plötsligt stänger av vår vardag och är glada över att en handfull medlemmar från Dragør Art Festival, som tyvärr inte hålls i år, vill komma förbi och visa oss vad de alla arbetar med. ” (Citat)

Förutom Dragør Art Festival-medlemmar, erbjuder helgens marknad även konst från Polen, keramik från Hvidovre, vackra akvareller och inte minst en hemlig grafiker från Köpenhamn som gör några vilda affischer.

Gatamat och barområden är i framkant denna gång, inklusive indier på programmet från Chutneys CPH, och ett antal nya stallhållare har kommit fram, inklusive kryddor, handgjorda knivar och eko-certifierade vaxdukar.

På musikfronten kommer det att bli en fantastisk helg.

Lokal DJ Nick Rendbæk kommer av både fredag ​​och lördag och spelar en stilfull mix från 12.00-17.00. Det finns alltid en garanti för goda vibbar med Nick bakom skrivbordet, och han har en känsla av att bygga rätt atmosfär.

Fredag ​​klockan 17.00 får vi en efterlängtad livekonsert med den lokala Johansen Duo. Rikke och Thomas är mästare på att skapa en bra atmosfär och är kända för att kunna spela låtar på begäran av publiken.

På lördagen klockan 17.00 har Johansen-duon åtminstone blivit Johansen Trio, när stadens gitarrjämvikt nr 1 Sune Grip möter, och det är vanligtvis en fest att höra trebladiga klöver.

På söndagen klockan 16.00 avslutas Öresundsmarknaden med en efterlängtad repetition, den världsberömda DE 3 MÅSKE 4 i Dragør, som genom musikalisk förståelse hjälper till att göra vår stad värd att bo i.

Alla är välkomna och vi hoppas att vädret förvandlas till en bra helg i konstandan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *